Küçük Yangın Kapısı Hakkında Gerçekler Bilinen.

Wiki Article

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın bapsı ekseriya 60 zaman, B dershaneı bir yangın bapsı ise 30 zaman süresince yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın kapısı seçerken, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın bapları robot sistemli çağdaş boya tesisimizde elektrostatik toz boya ile kaplanmaktadır. Standart renk RAL 9002 olmakla beraber maksut bütün RAL renkleri uygulanabilmektedir. Sandık ve kanatlara ayrı renk uygulaması kuruluşlabileceği gibi yangına dayanıklı kapı kanatlarının dış ve iç yüzeylerine de farklı renk uygulaması mümkündür.

Bu kapılar baz olarak yangın peklik belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli olmayan sarhoş olmak üzere iki gruba ayrılır.

Bu yüzden size tavsiyemiz alanında uzman ve sükselı kapı üreticileri ile çtuzakışmanızdır. Eğer yangına dayanıklı kapı matlup iseniz yangına dayanıklı kapı sertifikasına mevla olup olmadığını öğreniniz. Bu sayede bapların mukteza testleri geyonga geçmediğini öğrenmiş olacaksınız.

Yangın yahut evgin yer vakalarında binalardaki insanoğluın kolay tahliye edilmesi kucakin Yangın Kapısı kullanılmaktadır.

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde ve güvenle tahliye edilebilmesi ciğerin önemli öneme sahiptir. Tetkikat yangın mirladıktan sadece 3 dakika içerisinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk bâtınindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına göre mukannen yapı denetleme şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları genellikle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (evgin çıkış baplarının) belirli durumlara bakarak TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Kolayca açılmalıdır. Kapının kilitli olmaması yahut kilitli olsa üstelik bir hareketle açılabilmesi gerekir. Bapnın üzerinde panik pas yahut benzeri bir oluş bulunmalıdır.

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden konstrüksiyonlır. Bu malzemelerin cepheı gün, yangın bapları çoklukla özel şümul ve kapı menteşeleri kadar öteki yangın dulda özelliklerine sahiptir.

Yangın bapları montajı ayrı bir uzmanlık gerektirir. Her ne denli standartlara ve sertifikasyona munis olarak üretilen kanat yangına dayanımlı olarak üretilmiş olsa da sandık montajında da sertifikasyon aşamasındaki yol özelliklere mütenasip, yangına dayanımlı malzemelerle ve fitili çın uygulanarak montajlanmalıdır. 

Açılıp - kapanma çalışmalevinin sorunsuz yerine getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Baplarında makul periyotlarla bu perese muayene edilmelidir. 

 Yangın merdivenleri içeriden veya haricen strüktürlabilmektedir. Dünyaardan meydana getirilen merdivenler elan azca maliyeti ve vaziyet kaybının elan azca olmasından dolayı daha çok yangın kapısı yeğleme edilmektedir.

Check to enable permanent hiding of message pas and refuse all cookies if you do derece opt in. We need 2 cookies to store this setting. Otherwise you will be prompted again when opening a new browser window or new a tab.

Yangın kapıları, yangın sırasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Report this wiki page